În opoziție cu sistemele de irigații agricole, sistemele rezidențiale sunt gândite în așa fel încât să medieze corect între efortul dumneavoastră, confort și eficiență. Mai mult, ele trebuie să întrunească o serie de caracteristici pentru a vă folosi în lunile călduroase, și este bine să luați aceste caracteristici în considerare atunci când achiziționați asemenea sisteme:
- Cantitate de apă / spațiu de udat. Dimensionarea corectă a sistemului de irigații rezidențiale este extrem de importantă. Luați în calcul atât debitul pe care îl aveți la dispoziție, cât și suprafața și tipul udărilor necesare. Nu uitați că iarba va avea nevoie de mai puțină apă decât un strat de flori tipic, iar un strat înflorit de mai multă decât unul stagnant.
- Discreție. Nu doriți un sistem care să vă acopere grădina. Cu cât obiectele din care este gândit sistemul sunt mai puține și mai discrete, cu atât mai bine.
- Rezistență la soare și intemperii. De cele mai multe ori, diferența de preț în cazul acestor sisteme vine din calitatea materialelor din care sunt făcute. Dacă investiți puțin mai mult la început, nu veți fi obligați să modificați întregul sistem în fiecare an.
- Ghidaj electronic. Programatoarele, de orice natură ar fi ele, sunt ideale pentru grădini complexe, cu multe tipuri de flori și, implicit, cu sisteme diferite de udat de la o oră la alta. Totuși, dacă grădina dumneavoastră nu depășește 250 mp, programatoarele pot fi evitate.
Mai jos veți găsi o listă cu cele mai importante elemente ce intră în componența unui sistem de irigații rezidențial. În principiu, aceste sisteme sunt modulare, dar anumite părți (furtun sau țeavă, pompă, etc.) sunt obligatorii, oricare ar fi sistemul spre care înclinați.
- Furtun – excelent pentru grădini mici din cauza portabilității crescute. Un furtun de calitate nu se va coace din primul an; cu toate acestea, este bine să nu îl lăsați zi de zi la soare. Dacă achiziționați un mecanism cu arc, îl puteți trage în câteva secunde într-un bazin de protecție.
- Țeavă sau tub – oferă avantajele permanenței, dar pot crea probleme dacă se fisurează. Oricare ar fi structura pe care o alegeți, e recomandat să nu lăsați presiune pe țeavă în orele în care nu udați.
- Pompă – obligatorie pentru o irigație de calitate, chiar și atunci când presiunea de la rețea este suficientă, pentru că pompa poate regla intensitatea jetului, ușurându-vă munca.
- Aspersor – ideal pentru irigații rezidențiale permanente, atunci când aspersorul este legat la o țeavă îngropată în pământ. Alternativ, el poate fi folosit și ca atare, dar mutarea lui regulată vă va plictisi în curând.
- Programator – pentru sistemele cu picurător, programatoarele sunt o idee bună. Aveți grijă, atunci când alegeți, să luați un programator dimensionat pentru spațiul dumneavoastră, atât în ceea ce privește fluxul gestionat, cât și variația programelor disponibile în soft.
- Senzor de ploaie – o soluție la modă, aceste obiecte, cu fir sau fără fir, sunt potrivite pentru grădini mari, cu multă iarbă sau cu flori perene.
- Picurător – ideal dacă aveți multe flori de feluri diferite, pentru că picurătoarele pot fi reglate în așa fel încât fiecare plantă să își primească necesarul zilnic de apă în mod diferit.
Contactați-ne pentru o ofertă personalizată: