topgarden.ro
Expertul dumneavoastră în grădini și flori

Tematizare după relief și climă

Serviciile noastre se orientează pe încadrarea în peisaj a grădinii dumneavoastră. Ştim din experienţă că un spaţiu aranjat într-un context dat trebuie să împrumute parţial identitatea locului, pentru a dezvolta o cât mai bună relaţie şi legătură între cei doi poli de interes. Astfel, tematizarea după relief şi climă se referă în principal la adecvare.

Proiectarea şi construcţia pe care vi le oferim se orientează pe două variante principale de ducere la îndeplinire a acestei idei:

  • Identitatea peisajului mare este reprodusă la scară redusă în grădina dumneavoastră. Acest fapt presupune în general plantarea de specii înrudite cu speciile din natură, reconstrucţia peisagistică redusă în amploare, împrumutul de materiale ş.a. O grădină într-un spaţiu montan va conţine astfel pietre specifice locului, conifere, terase din lemn asortat etc.
  • Peisajul mare se prelungeşte în grădina dumneavoastră. Anulând (cel puţin spaţial şi în special vizual) limitele dintre loc şi contextul acestuia, creăm senzaţia de integrare prin continuarea într-o formă mult mai aranjată şi mai evoluată estetic a elementelor din exterior în interiorul grădinii. O plajă poate „intra” în grădină cu nisipul ei, cu tufele ei de Pelargonium peltatum, de Juniperus horizontalis de Hedera helix. Un câmp se continuă în ansamblul grădinii prin armonia cromatică a florilor de pajişte etc.

Un al doilea aspect relevant pentru obţinerea acestui efect este atenţia concentrată pe elementele de decor, de la mobilă la accesorii. Păstrăm astfel mobilierul din lemn masiv, greu, de carpen, nuc şi cireş pentru zonele împădurite şi destindem grădinile de câmpie cu şezlonguri de răchită şi vânători de vise. În acelaşi fel, adecvăm grădina dumneavoastră sensului rural prin canale mai puţin amenajate de apă sau o circumscriem spaţiului urban prin statuete de marmură şi ghips sau prin bănci din fier forjat.

În fine, gestionăm cu atenţie şi minuţiozitate detaliile pentru că ştim că suma detaliilor poate fi mai relevantă şi poate denota un efect estetic mai puternic decât elementele de bază, dacă detaliile sunt alese cu atenţie. De exemplu, tipul gazonului va fi îndelung discutat, ca să ne asigurăm că se potriveşte estetic, climatic şi structural cu locaţia grădinii dumneavoastră şi cu nevoile dumneavoastră zilnice.

Oriunde aţi dori să construiţi, vă garantăm că există soluţiile necesare pentru ca grădina dumneavoastră să aibă identitate proprie, păstrând, în acelaşi timp, latura autohtonă. Lista de plante, materiale şi accesorii este în continuă schimbare, dar efectul de integrare ar trebui să rămână constant de la un an la altul.

Leave a Reply