topgarden.ro
Expertul dumneavoastră în grădini și flori

Înființare gazon, plantare vegetație

Odată realizat fundamentul grădinii şi decise elevaţia, pantele, terasările, aleile, canalele de apă etc., se poate trece la plantarea şi amenajarea vegetaţiei.

Pentru că presupune o tehnologie aparte, gazonul trebuie tratat diferit. Există câteva metode de bază de înfiinţare a gazonului. Vi le prezentăm pe două dintre cele mai importante.

  1. Gazon prin însămânţarea locului. Soluţia este eficace pentru un raport de cost mai bun, în special în cadrul suprafeţelor mari, unde terenul este mai greu accesibil şi traficul redus. Dezavantajele acestui tip de gazon vin din faptul că iarba trebuie să se formeze, astfel că vor trece luni de zile până să vă puteţi bucura de ansamblul grădinii. Cu toate acestea, e o metodă preferată dacă vă interesează persistenţa în timp a gazonului.
  2. Aplicare de covoare pre-crescute de gazon. Se pregăteşte locul cu un strat de pământ de fond, după care se aplică gazonul cumpărat ca atare şi livrat sub formă de role. Efectul este imediat: în câteva zile nu veţi mai face diferenţa între marginile rolelor şi viteza de aderare a rădăcinilor la solul pregătit anterior este evident mai mare decât ar fi germinaţia seminţelor. Această metodă este ideală pentru locuri drepte sau pante line.

Concomitent sau ulterior procesului de înfiinţare a gazonului, vă putem oferi servicii de plantare a restului de vegetaţie. Aici posibilităţile sunt imense în ceea ce priveşte varietatea de specii, forme, compoziţii, decizii cromatice şi spaţiale ş.a. De asemenea, tehnologiile diferă în special după loc, mărime a plantei şi specie. Trebuie să aveţi în vedere posibilitatea de a nu putea răsădi simultan toate plantele, din raţiuni şi cauze exterioare proceselor noastre tehnologice. Cu toate acestea, vom face eforturile necesare ca etapele să fie cât mai reduse cu putinţă.

Şi în acest moment al amenajării grădinii veţi fi consultaţi, întrebaţi şi, dacă doriţi, direcţionaţi în deciziile de structură peisagistică. Se poate ca, cu plantele în faţă, să aveţi o altă percepţie decât cea de pe plan. În această etapă se pot face încă modificări, unele dintre ele chiar majore, şi ar trebui să luaţi în calcul această posibilitate pentru a obţine grădina pe care o visaţi.

Un ultim detaliu relevant este legat de perioada din an când puteţi dispune de aceste servicii, şi anume, deşi există cazuri multiple când plantările se pot face şi peste an, unele lucrări trebuie efectuate primăvara din raţiuni naturale. Contactaţi-ne pentru a vă oferi o imagine mai clară a procedurilor de care ne folosim pentru a aduce vegetaţia în grădina dumneavoastră.

Plante (1-3). gazon rulou (4-9) și gazon sămânță (10-…)

One response to “Înființare gazon, plantare vegetație”

  1. Gazonul | Top Garden

    […] Înființare gazon, plantare vegetație […]

Leave a Reply