topgarden.ro
Expertul dumneavoastră în grădini și flori

Cursuri practice

Cu o necesitate crescândă pentru o viață cât mai sănătoasă și cu dorința perpetuă de a dezvolta calitățile dorite în rândul întreprinzătorilor, cursurile de grădinărit își dovedesc pe deplin eficiența și necesitatea. Prezența și participarea activă la cursurile de grădinărit au efecte directe asupra creșterii abilităților practice ale participanților. De asemenea, creșterea volumului de cunoștințe în domeniul grădinăritului și a domeniilor adiacente, inerent tangente acestuia, nu poate avea decât rezultate benefice pentru fiecare prin adoptarea deciziilor optime referitoare la obținerea și consumul de legume și fructe. Dintre aceste cursuri practice-educaționale se reliefează câteva reprezentative:

Minigrădina de legume

Pentru a putea beneficia de o cantitate rezonabila de legume proaspete, minigrădina este cea mai simplă și mai sănătoasă soluție pe care o aveți la dispoziție. Pasibilă de a fi implementată în locuri restrânse, cu spatii reduse sau chiar foarte reduse, acest tip de exploatare este adoptat pe scara tot mai largă pentru că cere puțin timp și se poate foarte ușor transforma într-o activitate recreativă. Cu acces pentru toate categoriile de persoane, acest curs relevă un nivel minim, dar rezonabil de informații și activități practice pentru fiecare. Obiectivul întemeierii și menținerii unei minigrădini de legume poate fi astfel atins cu investiții minime de timp și bani pentru fiecare dintre cei interesați de acestea.

Primul meu strat cu flori

Acest curs oferă o gamă foarte largă de informații de bază pentru cei interesați (în special copii) în realizarea pe deplin a unui asemenea proiect, de la pământ necultivat până la obținerea de flori. Informațiile sunt oferite simultan cu desfășurarea unei activități practice. Participarea persoanelor avizate și a celor neavizate este binevenită, întrucât modul de abordare ales în cadrul acestui curs vine în întâmpinarea ambelor categorii. De asemenea, activitățile practice nu implica eforturi sporite din partea cursanților, ci un minim de efort, importante fiind condițiile și modul de desfășurare a lucrărilor. Participarea la un astfel de curs are rezultate apreciate extreme de mult de către cursanți, dovadă fiind buna stare de spirit și mulțumirea absolvenților acestui curs.

Cum să am grijă de pomișorul meu

Realizarea practică a unor activități care sa ducă la obținerea unui minim de experiență în lucrul cu pomii este foarte importantă pentru fiecare dintre noi, în special pentru cei cu obiective de lungă durată în acest domeniu și pentru copii. Astfel, fiecare absolvent va deține informații despre cunoașterea necesităților și a riscurilor pe care le implică derularea unui asemenea proiect. Cu o variata sumă de acțiuni, dispuse în secțiuni concepute special, cursul aduce un plus de noutate prin complementaritatea informațiilor oferite referitoare la necesitățile de dezvoltare a pomului în funcție de condițiile de mediu. Accesul deschis către toate categoriile de cursanți nu poate decât să mulțumească pe oricine este interesat, accesul la participarea practică la aceste cursuri fiind facilitat în cel mai înalt grad posibil. Cursul este recomandat pe scară largă tuturor celor interesați de dezvoltarea abilităților practice și a sferei de cunoștințe din domeniul pomicol.

Fiecare dintre aceste cursuri are un grad de flexibilitate sporit din perspectiva faptului că instituie un tip de învățare interactivă, care pune în relație nevoile și cunoștințele cursantului cu nevoile plantelor de la o etapă la alta, eficientizând simultan ambii poli.

4 responses to “Cursuri practice”

 1. Popescu Cristina

  Buna ziua.
  In speranta ca veti organiza un curs practic de peisagistica sau gradinarit, pe care mi-l doresc de mult, va rog sa ma contactati si pe mine. Sunt interesata. Multumesc!

 2. Elisei Maria

  Buna ziua,

  Ma intereseaza un astfel de curs. Aveti asa ceva programat in viitorul apropiat? Multumesc

 3. Gabriela Badescu

  Buna!
  Si pe mine ma intereseaza un astfel de curs!
  Multumesc

 4. Camelia

  Buna ziua!

  Si pe mine m-ar interesa un curs, in special despre cum sa readuci la viata o gradina plina de balarii si cum sa o intretii.

  Multumesc.

Leave a Reply