Trăim într-o climă complicată, cu variaţii termice spectaculoase de la iarnă la vară de aproape 50 de grade C. De aici şi varietatea tipurilor de paraziţi şi boli ce ne atacă plantele pe tot parcursul anului.
Din această cauză, serviciile noastre s-au orientat şi diversificat pentru a oferi o cât mai bună protecţie împotriva bolilor, soluţii profesionale de prevenire şi combatere şi asistenţă suplimentară în caz de nevoie.
În general, bolile pot fi împărţite în două categorii distincte.
- Cea dintâi categorie se referă la bolile recurente, uşor de identificat chiar şi de nespecialişti, ce apar în funcţie de sezon şi specie. Metodele de luptă împotriva lor sunt foarte eficiente dacă se respectă cu stricteţe procedurile indicate. Din punctul de vedere al unui grădinar, ele trebuie privite ca o latură normală şi prezentă a vieţii vegetale.
- Cea de a doua face referire la boli specifice, mai rar întâlnite, mai persistente şi mai greu de înlăturat. Împotriva lor venim cu soluţii punctuale, bazate pe context şi analiză, până când reuşim să înlăturăm nu atât efectele lor, cât cauza.
Pentru că eradicarea bolilor din grădina dumneavoastră presupune cunoaşterea extensivă a patologiei vegetale, este bine să ne contactaţi dacă nu sunteţi absolut siguri de sursa bolii şi de modalităţile de tratare. În acest caz anume sfatul profesional vă garantează eficienţa şi rezultatele într-un mod care depăşeşte din toate punctele de vedere indicaţiile şi informaţiile pe care le puteţi afla prin surse terţe.
*
În funcţie de tipul de teren din grădina dumneavoastră, este posibil să aveţi nevoie de îmbunătăţiri chimice şi fizice ale locului. Noi vă putem oferi consultanţă şi execuţie complete în acest proces, urmărind pas cu pas următoarele elemente esenţiale pentru creşterea armonioasă a plantelor dumneavoastră.
- Componenţa chimică a locului. Marea majoritate a terenurilor duc lipsă de diverse substanţe nutritive, fie din cauze geologice vaste, fie prin cultivarea anterioară neîntreruptă a aceleiaşi plante pentru mai mulţi ani. Îngrăşămintele puse la dispoziţie vin să regleze aceste dezechilibre.
- Nevoile particulare ale unor specii. Plantele au nevoi minerale şi organice diferite. Există flori ce consumă mai mulţi acizi, plante cu nevoi sporite de zinc şi fier, etc. Mai mult, înflorirea unor plante poate fi influenţată, atât în ce priveşte cantitatea şi calitatea florilor, cât şi culoarea acestor (cum este cazul hortensiilor) de aportul suplimentar de substanţe nutritive.
- Urmărirea echilibrului de ansamblu. Există o linie fină, imperceptibilă între un teren prea slab şi unul prea gras. Vă putem ajuta în stabilirea exactă a raporturilor funcţionale dintre cele două extreme.
Există prejudecata că terenul gras este de preferat, deşi acest fapt este valid doar pentru câteva categorii de plante: florile de piatră au nevoie de un pământ mai slab decât bujorii, physalis cere mai puţin îngrăşământ decât panseluţele etc. Contactaţi-ne pentru a avea siguranţa că aplicaţi tratamentele potrivite sau pentru a beneficia de serviciile noastre în această direcţie.
[…] Aplicări tratamente și îngrășăminte […]
Buna ziua,
va rog sa mi spuneti cat costa sa aplicati ierbicid pe un teren de 150 m2 si separat costul pentru insamantare gazon, cu pregatirea solului in prealabil.
Multumesc!