Pentru novicele care nu a avut plăcerea de a cultiva flori în prealabil, îi sunt necesare o serie de informații privitoare le înființarea și îngrijirea stratului cu flori. Serviciile noastre în această direcție sunt complete și urmăresc toate stadiile necesare unei aplicări eficiente ale principiilor definitorii referitoare la îngrijirea horticolă, de la infrastructură la ultimele detalii ale esteticii peisagistice. De asemenea, oferim consultanță și îndrumare pentru a vă ajuta să învățați și să aplicați singuri aceste reguli de la un an la altul. Iată câteva principii ce trebuie urmate atunci când organizăm un strat cu flori.
- Pregătirea întemeierii stratului de flori prin prestabilirea tipurilor și a speciilor de flori ce se doresc cultivate. În această idee, o atentă selectare este impusă atât de condițiile de mediu pe care le vom detalia ulterior, precum și de calitățile, compatibilitățile și, nu în ultimul rând, nuanțele de culoare ale florilor ce vor fi parte a stratului de flori. O pregătire plină de atenție va elimina eventuale neplăceri ulterioare soldate cu uscarea unor flori sau îmbinarea mai puțin plăcută a culorilor florilor cu o predominantă a unei culori sau a alteia.
- Întemeierea efectivă a stratului de flori. În această etapă, trebuie studiat cu atenție locul ales pentru întemeierea stratului de flori. Pământul trebuie sa aibă calitatea necesară pentru tipurile de flori alese. În această direcție, se va folosi pământ special găsit în magazinele de specialitate, iar pentru cei din locații rustice ce nu au posibilități de achiziționare a acestui pământ, este recomandată folosirea pământului negru din păduri de stejar, obținut prin putrezirea în timp a frunzelor. Se va încadra stratul de pământ cu suporți, care sa susțină și sa prevină împrăștierea pământului. Se vor stabili exact locurile de plantare și/sau însămânțare a florilor pe suprafața stratului, iar ulterior se va efectua însămânțarea, respectiv plantarea florilor. În decursul acestui proces, trebuie respectate condițiile de plantare și însămânțare a fiecărei specii de flori în parte pentru a asigura succesul operațiunii. Pentru aceasta, adăugarea de apă și îngrășământ se v-a face numai conform indicațiilor de specialitate.
- Susținerea și întreținerea stratului de flori. Ultima etapă care începe din momentul ce urmează plantarii și însămânțării presupune o suită de operațiuni menite să servească pe deplin florile și dezvoltarea lor. Pe parcursul acestei etape, trebuie avute în vedere asigurarea cu apă și îngrășământ a florilor respectând indicațiile de specialitate, precum și plivirea de buruieni, plivirea florilor în sine dacă aceasta se impune. De asemenea, în anumite situații, anumite specii de flori necesită suporți speciali care trebuie instalați conform indicațiilor, iar respectarea standardelor va determina obținerea unui strat de flori care va corespunde dorințelor și așteptărilor.
- Obținerea beneficiilor oferite de stratul de flori și eventuale modificări.
Această ultimă etapă este foarte plăcută, întrucât beneficiile sunt depline. În anumite situații, eventuale modificări pot fi necesare, caz în care trebuie avuți în vedere fiecare din pașii anteriori pentru a garanta un strat de flori eficient și plăcut din punct de vedere estetic. În fapt, fiecare modificare implică un set întreg de variații, cu impact direct asupra calității și aspectului stratului de flori.
Multumim mult pentru sfaturi! Ne-am notat deja cateva notite.
O primavara frumoasa!