topgarden.ro
Expertul dumneavoastră în grădini și flori

Vase, mobilier de grădină

Odată grădina aranjată, vă puteţi orienta atenţia către universul halucinant al mobilierului de grădină şi al decoraţiilor exterioare. Părăsind conservatorul, adică acea încăpere care, prin lumină şi vegetaţie este exact la limita dintre spaţiul casei şi spaţiul grădinii, nu trebuie să renunţaţi nici la confortul fizic al unui mobilier inspirat şi nici la accesorii.

În mod ideal, mobila reproduce în exteriorul locuinţei acelaşi set de accesorii necesare prelungirii confortului în spaţiul deschis. Fără a insista pe faptele evidente, cum ar fi varietatea obiectelor de mobilier de care puteţi dispune, este bine să vă informăm ce anume trebuie să aveţi în calcul atunci când alegeţi:

  • Funcţionalitate. Obiectele alese trebuie să servească scopurilor şi aşteptărilor dumneavoastră, să ofere confort şi să necesite întreţinere minimă. Din această cauză, o soluţie bună este terasa acoperită.
  • Ergonomie. Faptul că mobilierul este de exterior nu trebuie să presupună incomodităţi fizice de nici un fel. Cu toate acestea, anumite forme şi stiluri, căutând zone minimaliste, tradiţionale sau chiar campestre, pot crea un atare efect. Serviciile noastre presupun, de aceea, consiliere în această direcţie.
  • Stil. Nu decideţi doar în funcţie de stil, dar nu uitaţi nici o clipă de el. Anumite linii şi materiale se exclud; cu ajutorul nostru veţi găsi însă o soluţie mai mult decât convenabilă.

Un al doilea set obiecte pentru grădină sunt suporturile funcţionale, la fel de vaste şi variate. Vasele pentru flori, butoaiele de lemn, pergolele, suporţii de lemn sau fier forjat pentru susţinerea plantelor căţărătoare sunt doar câteva din aspectele ce trebuie avute în vedere în decorarea grădinii. În cazul lor, pe lângă potrivirea de gust, mai trebuie avută în vedere adaptarea la funcţie. Vom căuta soluţiile cele mai viabile pentru a combina elegant funcţionalitatea cu aspectul.

Nu în cele din urmă, decoraţiile fără rol funcţional sunt esenţiale pentru definirea mai clară a tiparului grădinii. Ele ajută ca spaţiul să capete personalitate şi identitate, păstrând, în acelaşi timp, linia tematică aleasă. De exemplu, un luminător de piatră japonez aşezat lângă un lac miniatural cuprinde întregul ansamblu, cristalizându-i esenţa orientală; o serie de stâlpi de lemn verticali aşezaţi aliniaţi la marginea unei alei întăresc impresia de linii curate, de spaţiu şi aer etc.

În aceste direcţii, serviciile noastre sunt într-adevăr diverse şi adaptate nevoilor dumneavoastră. Cel mai simplu şi mai eficient mod de a le vedea realizate, este să ne contactaţi pentru a vă putea da o ofertă personalizată.

Leave a Reply