topgarden.ro
Expertul dumneavoastră în grădini și flori

Elemente din lemn

Dintre toate materialele de care puteţi face uz în grădina dumneavoastră, lemnul este cel mai cald şi mai primitor. De aceea, soluţiile noastre în ceea ce priveşte accesoriile şi structurile de lemn pentru grădină sunt variate şi apte să se ajusteze nevoilor particulare ale fiecărui client în parte.

Există multe specii de lemn care, uscate şi tratate corespunzător, au o durată de viaţă lungă în spaţiile exterioare. Avantajele sunt evidente: pe lângă rezultatele estetice deosebite, lemnul este un material uşor de modelat în formele necesare, este uşor şi fuzionează bine cu terenul unde este aşezat.

Elementele din lemn potrivite pentru o grădină sau un parc pot fi împărţite în câteva categorii majore:

  1. Piese de mobilier de grădină. Aici varietatea este într-adevăr infinită datorită posibilităţilor de a realiza la comandă exact stilul, mărimea, tipul materialului şi calitatea obiectelor dorite. Bănci şi mese, scaune individuale, otomane, bufete sau baruri de exterior, căsuţe spontane etc., toate acestea sunt acum la dispoziţia dumneavoastră prin intermediul serviciilor noastre.
  2. Pergole, suporturi de flori, suporturi de arcade, cadre; aşadar structuri adecvate diverselor specii, pentru o aranjare mai eficientă a plantelor în grădină şi pentru un acces sporit.
  3. Elemente de fundal, cum ar fi terasele, bordurile, treptele amenajate sau pardosite cu lemn, maluri din trunchi pentru lacuri şi canale, podeţe, poduri, pontoane.
  4. Elemente decorative, de la statui la felinare de zi pentru îmbogăţirea suplimentară a spaţiului dumneavoastră.

Un alt avantaj major pe care îl aduce lemnul este flexibilitatea lui tematică. Orice grădină veţi alege, fie că doriţi ceva spontan de concepţie proprie, că vă decideţi pentru o grădină tradiţională, pentru una etnică sau pentru una de design contemporan, lemnul se poate integra cu uşurinţă oriunde. Vă putem ajuta în descoperirea soluţiilor pe care le căutaţi şi în adecvarea nevoilor dumneavoastră la tema aleasă.

Lemnul este uşor de combinat şi integrat în grădină. Pentru ca efectele să fie fără cusur, este bine să avem în vedere câteva reguli de bază atunci când alegem esenţa, indiferent de rol:

  • Adecvare cromatică: lemnele grele şi cele cu meş închis la culoare au stabilitate şi coerenţă în grădinile japoneze, pe aleile uscate imitând trecătorile nordice ş.a.m.d. Lemnele albe, cum sunt plopul sau lemnul de plută şi chiar cele deschise, ca bradul, sunt potrivite pentru spaţiile mediteraneene, pentru soare şi deschidere.
  • Adecvare climatică: veţi avea nevoie de lemn tratat suplimentar dacă locuiţi într-o regiune cu multă ploaie şi umezeală. Cu toate acestea, există esenţe ce rezistă bine în aceste condiţii, ca cedrul, tecul şi eucaliptul.
  • Adecvare structurală: esenţele tari sunt preferate pentru construcţiile de suport, în timp ce cele moi funcţionează bine decorativ şi ambiental.

Leave a Reply