Între spaţiul interior al casei şi deschiderea naturii, între intimitatea celui dintâi şi relaxarea solară a celei de a doua se interpun forme de amenajare arhitecturală speciale, cum sunt terasele, conservatoarele, luminatoarele, serele lipite sau balcoanele. Din cauza acestui rol tranzitoriu, ele împrumută simultan din ambele direcţii. Vor fi deschise spre natură, pline de vegetaţie, dar vor păstra tipul confortului din interior.
Vă punem la dispoziţie soluţii complete de organizare a acestor locuri, de la proiectarea şi construirea lor, până la consiliere referitoare la ce plante ar trebui să aşezaţi în funcţie de localizare, orientare, stil şi preferinţe. Iată aşadar câteva caracteristici relevante şi utile ale acestor spaţii şi, implicit, serviciile oferite pentru punerea lor în practică.
- Materialele folosite pentru construirea şi aranjarea teraselor şi a balcoanelor variază de la lemnul cald, solid şi rezistent, tratat pentru exterior împotriva insectelor, a apei, a fungilor, etc. la piatră, diverse tipuri de marmură, granit sau cărămizi industriale. O idee bună pentru a crea senzaţia unui spaţiu mai mare este folosirea a cel puţin două materiale diferite.
- Orientarea spre est este de preferat, dar trebuie avută în vedere şi deschiderea spre cărările şi aleile verzi ale grădinii. Şi terasa, ce comunică direct cu grădina, şi balconul izolat au nevoie de soare; între ele şi suprafaţa grădinii se pot întinde plante de legătură, vase ornamentale, stâlpi astfel încât să se creeze efectul de continuitate şi de fluidizare a întregului ansamblu.
- Nu trebuie exagerată cantitatea de plante de pe terase; amintiţi-vă că aceste părţi ale casei sunt în primul rând intenţionate pentru relaxare şi confort.
- Alegeţi stilul sau tema mai degrabă în funcţie de interiorul casei decât de grădină. Din cauză că ieşirea este dinspre camere spre exterior, senzaţia de armonie va fi mai puternică.
De orice fel ar fi spaţiile acestea, şi oricum s-ar numi în funcţie de scop sau origine culturală – terase, gazebo, pavilioane, patiouri, deckuri, balcoane, verande, pridvoare – veţi găsi în cadrul serviciilor noastre soluţiile necesare de elaborare, amenajare şi menţinere funcţională a lor. Fiind deschişi la dialog, ne asigurăm că inventivitatea şi dorinţele dumneavoastră îşi găsesc sprijin constructiv în experienţa noastră.
e foarte frumosa
vreau sa stiu mai multe despre menajeri gradini
am invatat si eu pe aceasta meserie dar imi doresc sa devin o profesionista daca putetisa ne oferiti mai multe sfaturi
fffrrrrrruuuuuuuuummmmmmmoooooosssss!!!!!