Atât marile parcuri, grădinile botanice, grădinile publice, cât şi micro-grădinile urbane care punctează ritmurile arhitecturilor industriale şi ale spaţiilor publice sunt locuri ale delimitării, marcând tranziţia de la peisajul urban la cel natural. Spaţiile verzi ale spitalelor, fabricilor şi ale gărilor urmează de regulă tipicuri cu o funcţionalitate extraestetică: cu ziduri şi labirinturi simplificate de buxus, statui şi busturi, terase, alei, bănci şi balustrade, dealuri artificiale, covoare de petunii şi roze – teme uzate în peisajul acestor grădini standardizate. Înţeles ca obiect estetic, peisajul industrial permite astfel nu ascunderea funcţionalităţii industriale înţeleasă greşit ca urâţenie, ci tocmai integrarea ei în peisajul urban de fiecare zi.
Amenajarea de spaţii publice şi industriale reprezintă o provocare majoră din cauza contextelor extrem de variate unde trebuie realizat proiectul, cerând din partea noastră un grad crescut de flexibilitate şi versatilitate peisagistică.
Din această cauză, acordăm un interes sporit proiectului, discutând în amănunt cu dumneavoastră ce anume doriţi să obţineţi, care sunt raporturile cost / beneficii şi cum se pot adapta cerinţele dumneavoastră la contextul şi mediul de care dispuneţi.
Având in vedere că spaţiile publice ce trebuie amenajate sunt create cu scopul de a oferi un decor verde care să necesite îngrijiri reduse la minim şi un aspect decent pe tot parcursul anului, vă oferim soluţii vegetale diverse, de plante ce nu necesită o îngrijire specială, dar care oferă în acelaşi timp mediul verde necesar.
Deşi moda generală se centrează pe conifere, pe specii cu rezistenţă sporită la condiţii de vreme variate, cum ar fi tuia, jneapănul, brazii ornamentali, noi vă punem la dispoziţie o gamă mai extinsă de plante verzi, pentru diversitate. Ele pot fi combinate cu nenumărate soluţii statice, de suporturi vii sau anorganice, din lemn, piatră sau cărămidă industrială, pentru efectul dorit.
În ceea ce priveşte pavajele şi bordurile, există, de asemenea, soluţii pentru trafic crescut care, cu infrastructura potrivită, vor crea o bază excelentă de desfăşurare a activităţilor curente, păstrând naturaleţea mediului înconjurător. Fără să fundamentăm o estetică industrială, suntem conştienţi de multitudinea de soluţii pe care le avem la dispoziţie pentru amenajare.
Este posibil să optaţi pentru o organizare geometrică a terenului, ce presupune de cele mai multe ori gard viu (buxus sempervirens, gleditsia, lonicera etc.) tăiat în forme precise. Sau puteţi opta pentru o structură mai săracă în vegetaţie, dar mai inventivă spaţial. Oricare ar fi varianta aleasă, vă stăm la dispoziţie cu sfaturi şi idei complementare pentru realizarea unui proiect cu adevărat personalizat. Şi, în cazul în care doriţi, vă putem oferi inclusiv serviciile de întreţinere necesare.