topgarden.ro
Expertul dumneavoastră în grădini și flori

Amenajări grădini

Probabil conceptul cel mai important în teoriile peisagistice referitoare la amenajările de grădini particulare este acela de ritm. Ritmul, atât de greu de găsit şi de păstrat într-un spaţiu privat, gestionează toate raporturile importante dintre vegetaţie, apă, elemente de suport şi alei.

Relaţia dintre utilitate şi estetică, raportul dintre ansamblu şi locurile punctuale, dintre diversele volume din grădină, dintre înălţimea plantelor şi lăţimea aleilor, dintre apă şi piatră, apă şi pământ ţin toate de ritm. A descoperi ritmul unei grădini este o artă.

Priviţi în imaginile din această secţiune armonia dată de un ritm bine definit. Fie că îl vom căuta printr-o grădină tematică, unde funcţiile tradiţionale ne ajută prin reguli clare să ne apropiem de efectul dorit, fie că ne bazăm pe intuiţia şi creativitatea noastră, vom crea întotdeauna locuri ale echilibrului, stabilităţii şi eleganţei.

Experienţa ne-a învăţat că spaţiul trebuie lăsat să vorbească de la sine, chiar şi atunci când proiectul este unul de amenajare de spaţiu public sau industrial. Inserţiile noastre vin aşadar doar pentru a ajusta apetenţele locului la dorinţele dumneavoastră şi pentru a crea un stil coerent şi stabil.

Urmăriţi uşurinţa cu care decidem paleta de plante, flexibilitatea geometriilor şi naturaleţea rezultatelor din imagini. Pentru că de fiecare dată saltul la o nouă grădină este pentru noi un prilej de a elabora şi desfăşura o schemă nouă pentru o grădină specială. Un univers aparte.

One response to “Amenajări grădini”

  1. Pepiniere | Top Garden

    […] Amenajări grădini […]

Leave a Reply