topgarden.ro
Expertul dumneavoastră în grădini și flori

Gazonul

Gazonul este soluţia ideală pentru a menţine sugestia de spaţiu şi pentru a oferi în grădină locuri de relaxare şi retragere. Cu toate acestea, un gazon prea întins, care nu este secondat decât din loc în loc de aranjamente de tufe, straturi de flori sau chiar copaci, tinde să devină anost tocmai prin monotonia ierbii.

Dacă grădina dumneavoastră este mare şi doriţi să valorizaţi spaţiul gazonului, puteţi recurge la o soluţie mai puţin aplicată astăzi, şi anume flori plantate din loc în loc pe suprafaţa acestuia. Deşi dificilă la o primă vedere, metoda poate da rezultate spectaculoase. Tot ce trebuie să faceţi este să respectaţi câteva principii de bază:

  1. Oricum ar fi gazonul (semănat sau covor) şi oricare ar fi înălţimea de tăiere, alegeţi flori de talie mică sau mijlocie (maxim 25 cm). Astfel, puteţi evita cu uşurinţă distrugerea florilor de către condiţiile de climă, în special vânt.
  2. Culoare, culoare, culoare. Plantarea florilor pe suprafaţa gazonului este gândită pentru a dubla verdele omogen. Alegeţi flori colorate, nu discrete. Sunt de preferat panseluţele lăcrămioarelor. Plantaţi flori de piatră la marginea gazonului. Punctaţi spaţiul cu lalele pitice. Construiţi mici explozii de nu-mă-uita sau albăstrele. Amestecaţi nemţişorul cu toporaşii de pădure şi cu violetele, etc.
  3. Eliminaţi păpădia. Florile plantate aleatoriu pe un gazon arată bine doar dacă acesta este impecabil. Aranjamentele trebuie să fie mici ca dimensiuni, dar violente cromatic.
  4. Păstraţi iarba tăiată atent în jurul florilor. Câteva fire rămase de la ultima tăiere pot strica tot efectul florilor.
  5. De cele mai multe ori, nu este nevoie să udaţi florile suplimentar. Cu toate acestea, puţin îngrăşământ le va intensifica nuanţele.
  6. Un gazon este un spaţiu ce respiră. Nu-l încărcaţi cu prea multe flori. Un aranjament de flori la 4-5 m2 este suficient de cele mai multe ori; un buchet de zambile poate consuma până la 10 m2, etc.
  7. Iarba decorativă poate întări acest efect. Folosiţi în acest scop iarba pisicii şi penisetum, dar aveţi grijă ca separaţia dintre acestea şi gazon să fie evidentă la nivel vizual.

CEREȚI AICI O OFERTĂ PENTRU ÎNFIINȚAREA SAU ÎNTREȚINEREA GAZONULUI DUMNEAVOASTRĂ

Cu toate că aceste sfaturi sunt potrivite în special pentru spaţiile largi, florile presărate pe un gazon mic pot da impresia de spaţiu şi pot aduce mai multă lumină în curtea din spatele casei. Contactaţi-ne oricând pentru sfaturi suplimentare referitoare la întreţinerea gazonului.

Dacă aveţi amenajate mici grădini de flori în apropierea gazonului, nu-l încărcaţi pe acesta din urmă cu mai multă culoare. Pentru gazonul cu pomi fructiferi şi arbuşti, reduceţi de asemenea numărul de flori plantate în aşa fel încât să puteţi lucra cu lejeritate în jurul pomilor. Este mai indicat să aglomeraţi tufele de flori lângă un foişor de grădină sau în apropierea băncilor, la o distanţă de minim 1 m de acestea. În acest fel vă veţi putea mişca uşor prin spaţiu, neafectând dezvoltarea florilor şi obţinând în acelaşi timp un efect de culoare optim.

Dacă, pe de altă parte, dispuneţi de lacuri artificiale sau naturale, este bine să nu plantaţi nimic în vecinătatea acestora. Pe lângă dificultatea întreţinerii unor asemenea tufe, vă veţi descoperi că majoritatea florilor au comportament diferit lângă apă, că rezistă mai puţin şi că înfloresc sporadic. Pentru acest caz particular apelaţi la zambile şi la pipirig, ambele iubitoare de apă şi răcoare.

CEREȚI AICI O OFERTĂ PENTRU ÎNFIINȚAREA SAU ÎNTREȚINEREA GAZONULUI DUMNEAVOASTRĂ

Citiţi şi despre:

Scurt ghid pentru gazonul de toamnă

Culorile în grădină

 

Leave a Reply