topgarden.ro
Expertul dumneavoastră în grădini și flori

Florile

Cele mai elevate spaţii florale ştiu alătura culorile volumului şi naturaleţea senzaţiei de prospeţime şi delicateţe. O combinaţie dificilă în orice context – fie că vorbim de aranjamente florale clasice, de aranjamente de flori elegante, de ikebana sau de contextul mai lax şi mai mobil al unei grădini particulare – e dată de aranjamentele de flori roşii şi albe. Iată câteva sfaturi pe care le puteţi urma ca să evitaţi clişeul şi formulele standard:

  1. În cazul buchetelor business sau al buchetelor de mireasă, este bine să păstraţi un echilibru între speciile alese. În principiu, florile cu o arhitectură complicată a corolei, ca trandafirii şi orhideele, trebuie dublate de suporturi verzi filiforme, discrete, pentru a contrabalansa efectul de bogăţie şi exuberanţă.
  2. Pentru un buchet de vază, sau pentru un aranjament de flori de apartament, nu aveţi nevoie de multe adaosuri. Lăsaţi loc în jurul aranjamentului ca buchetul să poată respira şi combinaţi florile cu moderaţie. De exemplu, puteţi varia un buchet de trandafiri roşii şi albi cu câteva fire de orhidee violet Dendrobium şi frunze de aralia.
  3. Combinaţi cu moderaţie, oricare ar fi alegerea speciilor. Asparagusul este o soluţie bună pentru florile de trandafir alb şi o combinaţie des întâlnită în florării. Cu toate acestea, excesul de asparagus poate sufoca frumuseţea trandafirului, care are nevoie de spaţiu ca să respire şi de discreţie ca să exceleze.
  4. Pentru florile cu petale mate este bine să vă orientaţi spre decoruri delicate. Aşezaţi muşcatele roşii şi albe într-o jardinieră dreaptă, minimalistă, de culoarea solului, pentru a le pune şi mai mult în valoare.
  5. Nu combinaţi prea multe texturi într-un singur aranjament. Câteva fire de cale violet sunt suficiente într-un buchet cu liliac alb.

CEREȚI AICI O OFERTĂ DE FLORI, BUCHETE SAU ARANJAMENTE FLORALE PENTRU OCAZIA DUMNEAVOASTRĂ

O grijă deosebită, în cazul aranjamentelor de grădină trebuie avută pentru perioada de înflorire. Asiguraţi-vă că florile dumneavoastră roşii şi albe au o perioadă activă similară. În acelaşi context, organizaţi aranjamentele în aşa fel încât să facă sens: plantaţi flori de vară lângă fântâni, flori de primăvară lângă garduri însorite, şi crizanteme în două tonuri în locurile ferite, dar însorite toamna.

Atunci când implicaţi culoarea în amenajările de grădini şi curţi, trebuie să o raportaţi la toate elementele de fundal. Pentru un efect optim al buchetelor de roşu şi alb este bine ca acest fundal să fie cât mai discret cu putinţă, pentru că această combinaţie consumă spaţiul mai mult decât oricare alta.

Ca o regulă generală în ceea ce priveşte ponderea culorilor în aranjament, aveţi două opţiuni majore:

  • Mizaţi de alternanţa cromatică şi umpleţi cu alb şi roşu aranjamentul sau buchetul dumneavoastră. Această soluţie se potriveşte în special florilor cu corolă impozantă ca trandafirii, calele sau crizantemele.
  • Punctaţi pe un fond vegetal neutru culoarea, prin adăugiri discrete de pete de roşu şi alb. Folosiţi în acest scop câteva fire de lalele, lăcrămioare, zambile cu flori duble, etc.

Frumuseţea unui aranjament în roşu şi alb vine din simplitatea cu care sunt combinate nuanţele şi din moderaţie. Scrieţi-ne pentru a afla mai multe detalii despre secretele buchetelor în roşu şi alb.

CEREȚI AICI O OFERTĂ DE FLORI, BUCHETE SAU ARANJAMENTE FLORALE PENTRU OCAZIA DUMNEAVOASTRĂ

Citiţi şi despre:

Buchete de flori

Aranjamente florale

 

Leave a Reply