Doriţi să introduceţi mai multă culoare în grădina dumneavoastră? Nimic mai simplu, ajutaţi florile să inflorească mai mult şi mai frumos prin tăierea câtorva tulpini de flori fără a vă îngrijora că va rămâne prea mult loc gol în straturile grădinii.
Vă oferim câteva strategii simple pentru a obliga plantele să înflorească fără a distruge imaginea şi stilul grădinii dumneavoastră.
În primul rând, puteţi începe cu straturile de flori care mărginesc gardul grădinii sau al garajului. Alegeţi locurile cu soare mult şi pământ bine afânat şi fertilizat pentru a ajuta plantele să se regenereze mai repede. Puteţi planta şi încrucişa plantele cum doriţi, nu trebuie să fie toate la aceeaşi înălţime sau culoare. Plantaţi toate plantele care vă plac.
Păstraţi locul cât mai simplu pentru a putea uda bine pământul, să aveţi suficient loc pentru a-l curăţa de ierburi, şi asiguraţi o oarecare simetrie a rândurilor cu flori. Încercaţi să nu le înghesuiţi pentru a se sufoca singure, mai bine împrăştiaţi-le inclusiv printre legume, evident pe marginea lor.
Încercaţi să aveţi o schemă minimă pentru a nu exagera cu tăiatul. Desenaţi pe hârtie straturile şi luaţi în considerare timpul de înflorire şi înălţimea plantelor. Apoi marcaţi locurile sau plantele pe care doriţi să le tăiaţi.
Plantaţi în combinaţie atât plante anuale cât şi sezoniere. Aşa veţi avea în fiecare an florile preferate, iar cele anuale vor constitui un experiment interesant. Ambele tipuri se pretează la combinaţii şi tăiere. Cu cât sunt mai variate, cu atât veţi avea de unde alege pentru a tăia şi realiza aranjamente florale inedite pentru casă.
Nu va limitaţi doar la plante cu flori, alegeţi şi ierburi aromatice.
În continuare, vă reamintim câteva plante de vară care se pretează la orice fel de aranjamente din grădina dumneavoastră. Trandafirii şi irişii rămân pe primul loc, în toate nuanţele posibile. Interesante sunt şi Achillea sau coada şoricelului, Anemona japonica sau anemona japoneză, Campanula sau clopoţelul, Carnation sau garoafa, Coreopsis, Echinacea purpurea, Gaillardia, Hibiscus moscheutos, Liatris, Monarda, Paeonia sau bujorul, Phlox, Rudbeckia hirta, Salvia şi Veronica.